Доказано: Некачествен бензин в София и Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (50)
11:24 / 07.04.2015
16828
Множество нарушения по бензиностанциите установи проверка. За периода 27 март-1 април инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са инспектирали 18 бензиностанции на територията на София и Пловдив. Проверките са нощни и разпоредени от министъра на икономиката.

​В 44 на сто от инспектираните бензиностанции липсва задължителната ​информация за клиента, която трябва да бъде поставена на видно място. Тя трябва да съдържа вид на горивото, декларация за съответствие с изискванията за качеството на горивото и неговите параметрите.

Без програма за техническа поддръжка на съоръженията за съхраняване на течни горива се оказаха 7 обекта. Инспекторите установиха и непосочени задължителни реквизити (количество на горивото, дата и номер на експедиционния документ)​.

Взети са проби от тези горива за изпитване в лаборатория с цел установяване тяхното качество. В резултат на проведени изпитвания е установено, че автомобилен бензин А-95Н не съответства на изискванията за качество по показател "дестилационни характеристики".

​​Предстои издаването на 44 акта за документални нарушения на обща стойност 52 000 лв. Наложени са 3 задължителни предписания за временно спиране на разпространяваното течно гориво.

Съвместните проверки продължават, съобщават от ДАМТН, без обаче да уточняват имената на нарушителите.


Виж коментарите (50)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).