Добрата новина: Млад мъж дава колите си безплатно на абитуриенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:00 / 25.04.2018
11949
Българин от ливански произход желае да зарадва абитуриенти в затруднено финансово положение, които не могат да си позволят, а искат да отидат на бала си с хубав автомобил. 24-годишният Иван Али е роден в София, занимава се със собствен бизнес, съобщава "Дарик".

Пази неприятен спомен от ученическите си години. "Когато бях в 12 клас нямах собствен автомобил, а не исках да използвам този на родителите си. В крайна сметка никой от познатите ми не се съгласи да предостави неговия "скъп“ автомобил“, спомня си Иван.

Така преди две години решил да зарадва абитуриентка, като я закара на бала. Това се повторило на следващата година – закарал двама. "В единият случай бях на заведение с приятелката си и с компания. От съседната маса дойде непознато момиче и попита дали познаваме някого, който може да й помогне като я закара на бала“, разказа младият бизнесмен.

Той се съгласил веднага. Решен е и тази година да помогне. За целта е публикувал във Facebook информация, че предлага колите си за абитуриент в неравностойно положение, който няма възможност да си осигури автомобил за бала.

Самият Иван ще отдели освен от времето си, но и средства за гориво и автомивка. "Ще помоля, който има възможност да направи същото и да не се срамува-няма нищо срамно“, призовава бизнесменът.

Към момента вече са го потърсили трима души, но е готов да помогне на още, стига да е свободен в уречения ден и час. Според него има хора, които просто мечтаят да се качат в по-лъскав автомобил. "За някои това означава кола на 20 години, за други нещо различно“, посочва той.

Иван Али е категоричен, че семейството му го подкрепя в благородната кауза и са на мнение, че трябва да се помага на хората в нужда. Споделя, че не търси благодарност.

"Миналата година например се почувствах едно такова... готино. Това е нещо материално – кола, ламарина, но може да зарадваш човек. Щастлив съм като си представя, че след 20 години човекът, на когото съм помогнал, ще покаже снимки от бала на децата си и ще си спомни с усмивка“, каза той.

Виж коментарите (3)

Още по темата (324):
03.04.2024 Рени запя на живо "Като птица съм свободна" в двора на елитно училище в
Пловдив
02.04.2024 Под звуците на рок ученици поканиха любим учител на бала
02.04.2024 Пловдивчанин иска да помогне на абитуриент
01.04.2024 Когато класната им ги видя, остана без думи
01.04.2024 Ученици направиха чудесна изненада за любимата си класна
31.03.2024 Учители от Френската нямаше как да откажат такава покана за бал
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).