Дни преди Великден: Как да познаем качественото агнешко месо?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 04.04.2018
3755
Колкото по-малко дни остават до Великден, толкова по-големи стават опашките пред магазините, но клиентите имат търпението – заради произхода и цените на продуктите.

Продавачи отчитат скок на цените поне с лев в сравнение с миналата година, а прясното месо познават по няколко признака. "Качественото агнешко месо не е засъхнало и е розовичко на вид", казва продавачката Зоя Георгиева. 

Когато пазаруваме, е добре е да следим за печати, които показват дали месото е минало ветеринарен контрол.

Нарушения в магазините не липсват. "Неправилно съхранение при температури, които са различни от указаните, изтекъл срок на съхранение, трупно месо без здравна маркировка, опаковка без етикети", изреди Галя Викьова, инспектор към БАБХ.

Ако търговците си позволят да ни предлагат замразено месо като охладено, трябва да посочват датата на размразяване и с какъв срок е. Проверките продължават до 10 април.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)

Още по темата (63):
17.04.2018 Пасти, риба, пилета и яйца унищожава БАБХ след проверки по Великден
11.04.2018 Вижте някои по-нестандартни сигнали до КЗП по Великден
10.04.2018 Девойка запали цигара от горяща в църква свещичка
10.04.2018 Кошмарно прибиране с влака Пловдив-Варна в последния почивен ден
10.04.2018 Днес е Светли вторник
10.04.2018 Споделеното пътуване става все по-популярно сред пловдивчани
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).