Днес ще се живее, но на много места ще вали и трещи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:55 / 13.08.2017
2323
За днес е обявен "жълт" код за дъжд и гръмотевични бури в 5 области на страната. Кодът е в сила за Видин, Монтана, Враца, София област и София град. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик на НИМХ към БАН Красимир Стоев. 

В западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места също е възможно да превали и прегърми. В цялата страна вятърът вече ще е от запад-северозапад. 

Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21-23° в западните райони до около 32°-34° - в източните. Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е малко по-високо от средното за месеца. Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е 17-18°, на 2000 метра - около 10°. 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер над северните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който по-късно вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са 29°-32°, температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).