Депутати от БСП и ДПС отново гласуват с чужди карти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
14:47 / 06.06.2013
9751
Депутати от БСП и ДПС отново гласуват с чужди карти, сигнализираха представители на ГЕРБ в Парламента. След като в 41-тото народно събрание това бе невъзможно заради въвеждането на пултовете за гласуване с пръстов отпечатък, сега въвеждането на т.нар. биометрични данни, за да заработят отново тези пултове се бави. Според депутати от опозицията това е умишлено и днес при гласуването на т.нар. закон за политическо номадство, а именно възможността депутати да сменят парламентарната си група, от БСП и ДПС започнаха със старите си номера. На снимката, разпространена до медиите от ГЕРБ, ясно се вижда как депутат от БСП гласува чрез 2 различни пулта.

Павел Шопов от Атака пък дори се обяви против използването на биометрични данни. Според него буди тревога съхранението на информацията от биометричните данни на депутатите. Шопов изрази притеснение от това в кой масив от данни се съдържат пръстовите отпечатъци на народните представители, които те дават за гласуването с биометрични данни. "Не може човек да бъде контролиран и държан в подчинение по един подобен начин", заяви Шопов.

Виж коментарите (29)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).