Депутат от БСП: Цените на бензина и дизела в България са рекордно ниски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:17 / 17.12.2016
3214
"Цените на бензина и дизела в България са рекордно ниски", коментира Румен Гечев. През тази седмица двама от играчите на пазара на горива - Веселин Марешки и Валентин Златев си размениха взаимни обвинения.

Златев заяви, че Веселин Марешки продава горива на ниски цени, защото над него има политически чадър.

Покрай коментарите за това дали има политически чадър или не над определени фирми, на дневен ред отново излезе въпросът защо в едни бензиностанции горивото е по-евтино, а в други по-скъпо.

"Няма закон, който да определя и да фиксира цените на горивата. Право на доставчика е да продава на различни цени, тъй като освен транспортните разходи, има разлика и между търсене и предлагане", коментира тази сутрин в студиото на "Събуди се" по Нова тв депутатът от "БСП лява България" Румен Гечев.

"Истината е, че цените на горивата в България са рекордно ниски. Само в Полша има по-ниски цени на бензина и дизела, след всички данъци и акцизи", каза още той.

"При нас има ръст в десетки проценти на приходите от акциз върху горивата", подчерта финансовият министър в оставка Владислав Горанов

"Със сигурност има контрабандно гориво", призна той.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).