Да помогнем на Лори да ходи!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44 / 29.06.2018
3509
Лора Петрова Ангелова е на 1 год. и 6 месеца, от с. Басарбово, обл. Русе. Родена е с рядкото заболяване "Вроден дефицит на бедрена кост". Заболяването се среща при едно на 250 000 раждания. Това е малформация, при която има забавено вкостяване и прогресиращо скъсяване на шийката на бедрената кост. Заболяването се лекува успешно единствено във Флорида, САЩ, в клиника "Света Мери", където практикува д-р Пейли – известен хирург, с най-голям опит в света в лечението на такива деформации.

Д-р Пейли преглежда Лора при едно от посещенията си в Мюнхен и съставя становище, че е необходимо да я оперира в САЩ, тъй като е невъзможно лечението да се проведе в България.

Родителите подават заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на операцията в САЩ, но получават одобрение за лечение в Австрия, където също няма необходимия опит, но цената е значително по-ниска. Родителите обжалват решението на фонда, но едновременно с това стартират дарителска кампания, защото датата, определена за начало на лечението е 15 януари 2019 год.

Стойността на операцията в САЩ, след направена отстъпка от д-р Пейли, е 199 200 щатски долара.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).