ДПС дава задължителното гласуване на Конституционния съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:43 / 22.04.2016
2586
ДПС ще атакува приетото вчера задължително гласуване пред Конституционния съд. Това заяви депутатът от партията Четин Казак в кулоарите на парламента. Той нарече този член, както и приетия днес член, според който българите в чужбина могат да гласуват само в дипломатическите представителства на България, "нечувано посегателство върху демократичните устои и демокрацията у нас".

Според Казак два члена от конституцията определят и защитават гласуването на българските граждани като право и то няма как да бъде превърнато в задължение, както бе записано в Изборния кодекс.

Днешното решение за гласуването в дипломатическите ни мисии в чужбина той определи като "още по-чудовищно посегателство върху правата на гражданите в услуга на национал-популизма". И предрече, че стотици хиляди българи зад граница ще бъдат лишени от право на глас, което е в остро противоречие с приетия член за задължителното гласуване.

Казак заяви от името на ДПС, че остро осъждат тези посегателства срещу правата на гражданите, че ще продължат да се борят с политически и законови средства срещу тези решения, че на предстоящата в неделя национална конференция ще приемат политическа декларация по този въпрос. И призова всички българи в чужбина да се присъединят към тяхната битка.

Накрая Казак предупреди, че следването на национал-популистичния уклон управляващите могат да стигнат до пропастта на безпътицата.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Изписаха от болницата 2-годишното дете, простреляно в главата
Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
Заработва първата в България водородна станция за автомобили
Експерт: Не взимайте бързи кредити, а се обърнате към банките за ...
"Маркет ЛИНКС": Малка разлика между първата и втората политическа...
На цял род птици е дадено името на цар Борис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).