ДКЕВР пак умува за цените на газа и топлото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:18 / 23.03.2012
1171
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране провежда пореден кръг от дискусии за цените на природния газ и на топлоенергията за второто тримесечие на годината.

Според експертите на регулатора парното и топлата вода в София трябва да поскъпнат с 9 процента. За Пловдив предложеният ръст е 10 на сто, за Шумен - 7, за Бургас - 10, за Плевен - 9, за Варна - 7, за Враца - 8, за Велико Търново - 4, за Разград - повече от 12 на сто.

Окончателното решение за новите цени ще бъде взето до края на месеца на закрито заседание.

Вече стана ясна позицията на "Булгаргаз" поскъпването на синьото гориво да е с около 26% до 780.06 лв. за 1000 куб. метра без ДДС. От ДКЕВР смятат обаче, че вдигане на цената с около 13 на сто е достатъчно.

ПО време на общественото обсъждане в сряда бяха очертани основните причини за по-високите ценина газа, а оттам и на парното от началото на другия месец. Сред тях са поскъпването на долара, скокът в цените на алтернативните на петрола горива, както и по-малкият местен добив на природен газ.

По-рано Ангел Семерджиев даде ясно да се разбере, че според него и колегите му ако увеличението за потребителите е прекалено ниско, това застрашава стабилността на "Булгаргаз" и българският доставчик може да се окаже пред фалит.

Източник: bTV


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 
Колко пари на месец изкарва един брокер на недвижими имоти?
Емил Кошлуков: Трябва да си много смел, за да рискуваш за 15 мину...
Свикват ново извънредно заседание на парламента
Проф. Мавров: Избран съм от Народното събрание, за да спазвам зак...
Пазарът е водещ, субсидията е само подпомагане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).