Д-р Стефан Константинов: МЗ много ме улесни, защото публикува "тежките ни прегрешения"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 12.07.2022
1807
"Злоупотребено е с думите "академичен състав" от страна на сегашния директор. Вчера Министерството на здравеопазването много ме улесни, защото публикува "тежките ни прегрешения“. Това каза на брифинг отстраненият шеф на Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология ЕАД (УСБАЛО) д-р Стефан Константинов.

"Констатирани са нарушения за Закона за обществени поръчки. Документът, който имаме от одита, показва, че има няколко нарушения. Следващото е, че директорът не е свикал събрание за нов научен съвет, чийто мандат е изтекъл преди аз да стана директор. Научният съвет си е автономен орган. Това по никакъв начин не е работа на Министерството на здравеопазването. Оставям на вас да решите колко тежки са тези нарушения", обясни Константинов.

"Хвърлили сме страшно много труд и не знам как точно ние се оказахме проблемът на българското здравеопазване", заяви още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).