Д-р Димова: Няма да дам кръвна проба, не съм престъпник и не съм пила алкохол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:00 / 12.01.2023
3489
Няма да дам кръвна проба, защото не се чувствам престъпник и не съм пила алкохол - това ми каза д-р Диана Димова, заяви за Нова д-р Лещарска, шеф на спешния център във Враца.

В понеделник вечерта при катастрофа на пътя Враца - Криводол загина 3-годишният Бисер. Роднините на детето бяха казали, че спешната лекарка д-р Димова е миришела на алкохол. Полицията я тества с дрегер и резултатът беше 1,44 промила.

"Пристигнахме в рамките на 5 минути на мястото на катастрофата, имаше много хора там. Всички викаха: Детето е мъртво. Имахме готовност да помогнем, но детето беше починало, беше под ламарините на автомобила и полицаите помогнаха да бъде извадено. Това обясниха в сряда по Нова телевизия две от колежките на д-р Дияна Димова от центъра за спешна помощ. Те всички са били в екипите, озовали се на сигнал за тежката катастрофа".  

Според колежките й малкият Бисер не е имал сърдечна дейности и бил с разширени зеници. Д-р Димова е била адекватна и е действала по правилата.

"Това е семейна трагедия, семейството е загубило са и друг близък. Изказваме им съболезнования. Пробата на д-р Димова е шок за нас, лично не сме я виждали да пие. Предния ден беше вдигнала кръвно и я лекувахме".

Близките бяха агресивни и на мястото, и тук - в спешна помощ, обясниха колежките на Димова.

Според шефката на спешния център д-р Лещарска от полицията й съобщили, че резултатът е 1,44.

"Тя ми каза, че е дошла на работа с колата си, спешният афиш е написан перфектно. Не знам как роднините са преценили, че мирише на алкохол," допълни Лещарска.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).