ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цветанов потвърди, че "Килърите" са замесени в убийството на Галев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 24.07.2010Коментари (6)3053
© Plovdiv24.bg
Янко Попов-Туци е поръчителят на убийството на Юри Галев. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция в Министерски съвет. Туци е близък до Бай Миле. Петър Стоянов-Вожда и Васил Костов-Васко Кеца са другите от организаторите за финализирането и стрелбата по Галев, обясни той.

Човекът, който е съхранявал оръжието, е Методи Иванов, криминално проявен, има тежка осъдителна присъда за притежание на оръжие. 4500 патрона различен калибър са намерени в дома му. Георги Петров е стрелецът, той е от Червен бряг.

На петима, задържани при вчерашната полицейска операция, е повдигнато обвинение, уточни вътрешният министър. Една от версиите за мотивите за убийството на Галев е личен конфликт между него и Попов, съобщи Цветанов. При акцията е задържан и полицай от Червен бряг, за които има съмнения, че е държал връзка с обвиняемите.

На 26 и 27 май заподозрените са разигравали положението и задачите си по подготовката за убийството. "Има много оперативна информация за съпричастност на задържаните и за други убийства, извършени в страната", обясни още Цветанов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има много оперативна информация, че задържаните са замесени в още поне шест убийства. "Кой съдия има тази морална воля, човекът който държи взрив и автомати, да отиде на порбация в обществото? Сега искам моят приятел Лазар Груев да излезе и да каже, сгрешихме с тази пробация", коментира и премиерът Бойко Борисов факта с присъдата "пробация" на Методи Иванов, в жилището на когото са намерени голям брой боеприпаси и оръжие.

Петър Стоянов-Вожда бил кум на Сретен Йосич, разкри още премиерът.

Преди това вътрешният министър коментира, че вчерашната акция е доказателство за нивото на екипна работа, което са достигнали МВР и прокуратурата. Според него с тази операция службите показали, че са достигнали заложеното преди година намерение за екипна помощ. "Колегите свършиха прекрасна работа, удовлетворен съм, че има екипна работа между директорите и дирекциите в министерството и в ДАНС и с наблюдението на прокуратурата смятам, че сме постигнали това, което заложихме в работата за последната една година", обясни той.

Най-важното в операция "Килърите" е била добрата подготовка и сътрудничеството между институциите, заяви и зам.-главният прокурор Бойко Найденов в Министерския съвет. "Самият факт, че успяхме, е обнадеждаващ", коментира още той. По думите му през цялото време преди операцията е имало игра на "котка и мишка", хората от Окръжната прокуратура са работили денонощно. Тепърва тече разследването, ще се поиска задържане под стража на арестуваните. Обвинителният акт ще бъде внесен възможно най-бързо.

С разбиването на тази група, в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет. По думите му - от бригадите на Бай Миле, наркопазар, проституция, дърводобива, туризма - във всички тези дейности тези хора са държали позиции. Премиерът оцени високо работата на прокуратурата и ДАНС.

"С подобни действия, докладът на Европейската комисия ще бъде още по-добър", заяви Борисов.

20 души бяха задържани при полицейска акция с името "Килърите". Операцията има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 5
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
01.12.2017 »
05.08.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
юри галев беше пумияр...края на такива гниди са хубаво нещо
0
 
 
Когато ги тикнете в панделата ефективно и за дълъг срок, тогава докладът на Европейската комисия ще е още по-добър, Бойко! За сега не виждам признаци, че сте се въоръжили с достатъчно доказателства. Май тепърва ще ги събирате. Както винаги: мислите за по-добро, а става както обикновено става.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: