ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цигани изнудват дядо за пари и къща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 19.04.2015Коментари (5)2355
© "24 часа"
Двама непълнолетни цигани изнудвали 81-годишния Андрей Харалампиев от мъглижкото село Тулово за пари 15 дни. Полицията им устрои капан и ги задържа в среднощен екшън, научи "24 часа".

На 15 април възрастният мъж се оплакал, че бил нападан няколко пъти в дома си от непознати младежи с маски, които го биели и му искали пари. Той им дал общо 300 лв. Подал сигнала в полицията, след като му казали, че трябва да изтегли кредит 2000 лв. и да им го даде. Поискали да им припише и къщата си.

Бай Андрей е пенсиониран железничар. Живее бедно и е сам. Съпругата му Станка и синът му са в друга къща. Взема 156 лв. пенсия, още носи някогашното си служебно палто и отглежда 3 кози, 3 ярета и 1 пръч.

"Нападателите дойдоха за първи път някъде към 23,30 ч, вече си бях легнал. Не заключвах външната врата на къщата, защото изгубих ключа. Не ги познавам, бяха с маски. Викаха: "Давай парите! Ако не, ще ти вземем козите!" Първия път нямах пари, после дойдоха пак, дадох им, за да се отърва. Но не, направили сметка кога вземам пенсията и пак дойдоха, даже пресметнали: "100 лв. за нас и 50 лв. за тебе", викат. И да ме сплашат, единият влезе при животните, донесе едно от яренцата вкъщи и размаха нож, ще го коли пред мен. Веднъж дори ме ръгнаха с нож в левия крак, още имам белег", показа вчера бай Андрей.

Направил така, че да го мислят за "мека Мария", даже единия път ги поканил да седнат и поговорят, но те не сваляли маските.

Подал сигнал в полицията. Оттам поставили секретен пост и към 23,35 ч на 16 април изнудвачите отново дошли, този път за кредита. Полицаите задържали 17-годишния Добри, но вторият нападател оказал яростна съпротива и се измъкнал. Полицай стрелял по него със стоп-патрон и го улучил в лявото рамо. Малко по-късно младеж с разкъсно-контузна рана в лявото рамо отишъл в спешния център в Казанлък и там бил задържан. Вторият нападател от Тулово бил 16-годишният Рашо. Той бил закаран в старозагорската университетска болница и е под лекарско наблюдение под стража, без опасност за живота.

В Тулово, където живеят около 1500 души и 1/3 са цигани, разказват, че Андрей и друг път бил жертва на цигански набези. Сегашните му нападатели сe оказали момчета от селото със солидни полицейски досиета за кражби. Добри и Рашо, известен повече с циганското си име Меко, не ходели на училище. Доскоро Рашо бил с родителите си в Гърция, но се прибрал. Родителите на Добри били разведени - майка му живеела в съседно село, а баща му бил в Германия.

От полицията съобщиха, че срещу двамата младежи е заведено досъдебно производство. Досъдебно производство е образувано и срещу полицейския служител, който е използвал служебното си оръжие по време на акцията по задържането на нападателите. То се води по по чл.131, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс от окръжния следствен отдел при окръжната прокуратура в Стара Загора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Ето за това трябва да се легализира притежанието на огнестрелно оръжие за самозащита! Предупреждаваш един път и после стреляш на месо! Да видим дали ще припарят тогава!
Сподели какво ново....
на 19.04.2015 г.
+4
 
 
препратетиги в пловдиското тюрми там за такива кюрпета има надарени батета
+13
 
 
Долна измет! Докога ще се подиграват с възрастните хора и изобщо с всички нас?! И какво - малките боклуци ще ги пуснат отново, а полицаят, който си е свършил работата, ще го съдят?! Срам ме, че живея в тази смешна държава!
+14
 
 
Aбе вие луди ли сте или к'во?Вместо да наградят човека,че е заловил мръсният мангал те тръгнали да го съдят.е*ати и държавата и чудото.Това го няма никъде по света.Затова мръсните мангусти ще ни мачкат и ще се смеят защото полицията ги хваща .....а прокуратурата ги ПУСКА.Защо по бай Тошово време мангалите не смееха да крадат и да тормозят бедните хора по селата?защото ги беше страх от полицията (милиция).Хора събудете се.Не позволявайте на мръсната сган да тормози нашите бащи и майки.България и БЪЛГАРИТЕ над всичко.
+11
 
 
Без тази огнестрелна рана е нямало как да разберат кой е бил вторият нападател мангал. Дано Законът да защити полицая сега!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Презастрояването на Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: