Циганчета на по 8-10 г. пребиха с кол 61-годишен мъж и го обраха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
15:55 / 18.04.2016
8120
Две момчета на 8 г. и две момичета на 9 и 10 г. са задържани заради грабеж на възрастен столичанин, съобщиха от МВР. Децата са циганчета, живеят в незаконния катун на ул. "Суходолска" в София. Регистрирани са в МВР за кражби.

През октомври 2015 г. 61-годишен мъж от кв. "Люлин" подал сигнал, че е ограбен, докато се прибирал вкъщи от работа и минавал по обичайния си маршрут.

Малко след 22 ч. човекът бил нападнат от група деца. Съборили го с удари на земята и продължили да го налагат. Ударили го с кол по главата, ритали го по цялото тяло. В суматохата издърпали от ръцете му мъжка чантичка и побегнали. В нея имало стотина лева, лични документи и телефон.

Няколко месеца по-късно криминалистите разкриха престъплението. Оказало се, че извършителите са деца от циганския катун на ул. "Суходолска", регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна отговорност. Разпитани са от инспектори в детска педагогическа стая и са предадени на родителите си.



Източник: "24 часа"

Виж коментарите (28)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).