Четирима с джип отвлякоха жена, двама я изнасилиха в къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:05 / 31.08.2017
6356
С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище са задържани за срок до 72 часа 53-годишният Стилиян Ст. и 49-годишният Диян В. Те са привлечени като обвиняеми за отвличане и изнасилване на 45-годишна жена от поповското село Гагово - престъпления по член 142, ал. 2, т. 2, във връзка с ал. 1 и по член 152, ал. 3, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от НК. И двете деяния са извършени в съучастие.

На 29 август 2017 г. около 20 часа джипът на Стилиян Ст., в който пътували още трима души, застига по пътя между село Гагово и Паламарца 45-годишната Ц.А. Жената ходила да помага на мъжа си, който бил пастир на стадо крави, и се прибирала към дома си.

Шофьорът на джипа и един от спътниците му слезли и поискали да се запознаят с нея. Тя отказала. Тогава започнали да я дърпат. Насила я качили в колата. В село Паламарца двама от пътуващите слезли, а Стилиян и Диян продължили с жената, като не й позволявали да отговори на телефонните повиквания и натискали главата й надолу, за да не бъде забелязана от хора от селото.

На поляна извън Паламарца я накарали да слезе и да се съблече, като я заплашвали да я изнасилят с дървена палка, после й наредили да се качи отново в колата. Жената предвидливо оставила на поляната част от дрехите си с надеждата на връщане към селото съпругът й да ги забележи. След това я отвели в къщата на Стилиян. 

Двамата насилници я качили в къщата, където била изнасилена въпреки молбите и съпротивата й. Дошла полиция по сигнал на близките на жертвата и те били отведени в полицейското управление.

53-годишният Стилиян Ст. е осъждан два пъти за три изнасилвания - през 1986 и през 1992 год. и е изтърпял две ефективни присъди по пет и половина и пет години ефективно. Диян В. е осъждан 6 пъти за различни престъпления, включително и за блудство, като по някои от тях наказанията си е изтърпял ефективно. Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия окръжен съд да вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).