Частен детектив: Ларс може да се укрива в гора близо до летището на Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:10 / 30.03.2017
4040
Възможно е германският турист Ларс Миттанк, който изчезна мистериозно у нас през 2014 г., да се укрива в гора близо до летището на Варна. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV частния детектив Кай Васертал, който разследва случая.

През лятото на 2014 г. 28-годишният тогава Ларс пристига на почивка в "Златни пясъци" с приятели. Заради спукано тъпанче лекарите му препоръчват да не лети със самолет. Така приятелите му се връщат в Германия, а Ларс остава в България.

Наема стая в хотел във Варна, но си тръгва посред нощ. Стига до летището, където търси второ лекарско мнение дали е безопасно да се качи на самолет. Прегледалият го лекар го описва като видимо притеснен и мнителен. Разказва, че Ларс изпаднал в паника, когато видял униформен. Успокоили го и мъжът се обадил на майка си. Изведнъж обаче хукнал, оставил целия си багаж, документи и пари и бързо напуснал летището.

Семейството на Миттанк не се отказва да го търси, затова ангажира Васертал, който идва вече 15-и път в страната. Възможно е Ларс да се укрива в гора, близка до летището, смята детективът.

Той е изследвал гората с дрон и е открил бездомници, живеещи там, с които впоследствие е разговарял. Те разказали за друг бездомник, който обаче страни от тях и е извънредно затворен. Мислим, че има 50% шанс това да е Ларс, каза детективът и добави, че младият мъж е бил добър при оцеляване на открито.

Освен това след гостуването на майката на Ларс в bTV около 15 души са се свързали с тях и са декларирали, че са видели германеца в 15-те километра между летището и гората. Свидетелите са убедени, че са видели именно младия мъж, като някои от тях са били лице в лице с него и са го огледали добре, разказа Васертал. Според детектива странното поведение на Ларс се дължи на лекарствата, предписани му след инцидента със спуканото тъпанче.

С"мятам, че Ларс е взел лекарствата и е получил халюцинации - първо в хотела, а след това и на летището", коментира Васертал. Може би тогава се е разстроил душевно. Може да е имало и последствия от нападението, каза той.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
14.05.2018 Най-популярният издирван в YouTube изчезнал във Варна
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).