Цачева: Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:48 / 10.10.2016
5616
"Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците". Това каза в предаването "Здравей, България" кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите й не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората. "Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите", заяви Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. "Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка", категорична беше Цачева.

За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията. "Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз", каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

"Съпругът ми не е участвал в приватизацията на "Булгартабак", категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. "Още от четвърти клас учи математика", сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това.

"Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност", разказа кандидатът за президент.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. "Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки", категорично заяви тя.

"Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг", сподели още кандидат-президентът.

Според нея най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа. "Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат", сподели още Цачева.

Днешният дебат в студиото на "Здравей, България" трябваше да бъде между нея и опонента й от левицата ген. Румен Радев, но той не се яви. Двамата трябваше да коментират актуалните проблеми в страната, включително и да представят визията си за евентуалната си бъдеща работа в президентството.

Виж коментарите (8)

Още по темата (265):
29.07.2017 Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).