Бурна дискусия във Фейсбук заради ето тази снимка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
17:05 / 16.02.2017
28521
Малко момченце, четящо книжка в метрото, успя да предизвика бурна дискусия в социалната мрежа. Кадрите се появиха в една от столичните групи във Фейсбук и за минути успяха да предизвикат хиляди харесвания и коментари по темата. 
 
"Вместо "смартфона" детенцето чете книжчица и му е интересно, нещо, което много ме зарадва, защото в днешно време да видиш някой така вглъбено да чете книжка е като мираж в пустиня за съжаление", пише авторът, запечатал любознателното хлапе с "Български предания и легенди" в ръце.

"За огромно съжаление вече в днешни дни е събитие да видиш човек с книга... Колко жалко!", пише млад мъж под снимките. Друг, също на неговото мнение, отбелязва, че "Все по-рядко се случва особено дете да чете".

Някои бързат да хвърлят вината за това на образователната система, посочвайки, че в училищата не насърчават децата да четат като цяло, а да четат нещо, което не разбират и не им е интересно. 

"В днешно време е доста по-трудно да дадеш на детето си желание да чете. Има толкова по-интересни и лесни неща, когато стигнат тази възраст, на която е пича от снимката. Една моя приятелка ми разказа как е предала желанието си и идеята за четенето на нейния пройдоха.

Всяка вечер, откакто започна да разбира, казва тя, независимо в какво състояние съм, лягах до него и му четях. С течение на времето започна сам да се интересува от това какво е това написаното, как се чете и т.н. В момента пича е на 11 и чете регулярно, с удоволствие и интерес. Повечето ми семейни приятели обаче се оплакват, че трябва насила да карат децата си да четат, подкупвайки или санкционирайки ги. Не лесна работа, в днешно време това с четенето", отбелязва друг фейсбук потребител.


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).