Бургас и Приморско са домакини на музикален лагер за Евровизия

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:47 / 14.08.2020
1439
Музикален лагер за писане на песни за конкурса Евровизия ще се проведе от 16 до 26 август в Бургас и Приморско. Събитието“Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" ще събере едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса. Домакин на мероприятието ще бъде Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021, която за първи път ще работи по създаването на нови песни за музикалната надпревара в Ротердам през май 2021 година.

Подобни музикални лагери набират все по-голяма популярност. Те позволяват на артисти и музиканти от цяла Европа да работят по писането на нова музика, като това се случва чрез сесии за създаване на музика и текст в специално подготвени музикални студия. Продължителността на събитието позволява на артистите да работят с различни продуценти, композитори и текстописци, което пък от своя страна се отразява върху разнообразието от нови песни.

Геновева Христова от Лигна Студио, един от основните организатори на събитието споделя: "Изключително сме радостни, че може да проведем подобно събитие в красивите Бургас и Приморско, въпреки тежките времена, в които живеем. Артистите, които създават музика, имат нужда да са заедно, защото това, което правят те е преди всичко да превръщат емоциите в изкуство. Това събитие нямаше как да се случи без подкрепата на Община Бургас, хотел Forest Beach в Приморско, БНР Бургас и финтех компанията iCard – наш неизменен партньор в представянето на България и Виктория на международния песенен конкурс. Надяваме се, че на Евровизия 2021 ще можем да чуем и видим повече песни създадени в България.Радостни сме, че всичко това се случва благодарение на общите ни усилия. “

Събитието ще бъде съпътствано и от два концерта, в които ще вземат участие Виктория и нейните колеги артисти от Евровизия. На 22 август от 20:30 часа българските и международните гости на Бургас ще могат да се насладят на изпълненията им на живо напълно безплатно на откритата сцена "Охлюва“. Ден по-рано Приморско също ще домакинства концерт на Виктория и звездите от Евровизия, като началният му час е 21:00. 

В културен център "Морско казино“, от който се разкрива уникална гледка към Бургаския залив, се подготвя едно от студията за работа на младите музиканти. Другите музикални студа ще бъдат в БНР Бургас и Forest Beach в Приморско.

Музикалният лагер “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" се организира от Лигна Студиос, в творческо партньорство със Symphnonix International и Ostereo. В следващите дни на официалните профили на събитието във Facebook, Instagram и Twitterще бъдат представени всички участващи артисти, музикални продуценти, композитори и текстописци от България и Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).