Българският бизнесмен с компания за над милиард долара: Платих 1 млн. лева данък като физическо лице

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:43 / 26.09.2023
50639
Той е само на 36 години, а вече е създал компания, оценена за над милиард долара. 

"Помагам на компаниите да харчат пари по-ефективно. Ако имате определено количество пари - да можете да си купите възможно повече неща с тях. Оценката от над милиард означава, че инвеститорите са я оценили на толкова, за да купят активите ѝ. Това ни даде статус на "еднорог" в България, единствените у нас. Когато я продадем, се очаква да струва 4-5 милиарда", обяснява Борисов пред Нова телевизия.

"Като физическо лице платих около 1 млн. лева данък. Парите не са най-важното, а ценностната система. Правил съм инвестиции в политически партии, където съм виждал нуждата от подкрепа и ценностите са съвпадали с моите.

Протестите са начинът за вземане на решения. Аз съм участвал, защото две партии се скараха коя е помогнала на нашата компания.

Всъщност през 2018 г., когато направихме първите си инвестиции, чакахме два месеца Търговския регистър. Не се помага и не се създава правилната среда да има повече такива компании", каза още бизнесменът.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).