Българските медици от Либия търсят възмездие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 12.11.2016
2559
Наскоро френски разследващ сайт публикува документи, от които стана ясно, че либийските деца, заради които петте български медицински сестри прекараха 8 години в затвора, са били инжектирани със заразена кръв от либийското разузнаване.

Доказателството било открито в дневника на Шукри Ганем - премиер при Кадафи от 2003 до 2006 година. Дневникът показва, че заразяването е било акт на враждебност към град Бенгази, либийският бастион на съпротивата срещу диктатора Кадафи.

"Това, което го знаехме, вече стана факт. Не съм видял този документ, може да е партенка. Всеки знаеше, че процесът е политически скалъпен. Трябва обаче да проверим истинността на това, което е излязло във френския сайт", коментира в "Събуди се" по Нова тв д-р Здравко Георгиев.

"Никой не може да ни върне онези страшни девет години. Опитваме се да забравим. Трябва да има възмездие. В този чудовищен процес има две пострадали страни - децата и ние", каза той.

"Аз все още не мога да повярвам, че това е възможно. Ще потърсим възмездие. Тези хора трябва да си получат възмездието, но проблемът е как ще се случи това", каза Валя Червеняшка.

Д-р Георгиев поясни, че либийската страна не им помага, защото реално няма кого да съдят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Съставиха акт бившия премиер акад. Николай Денков
Хампарцумян каза ще има ли повишение на инфлацията след приеманет...
След катастрофата с четири тира отвориха пътя Велико Търново - Ру...
"Пирогов": Стабилно е състоянието на мъжа, пострадал при влаковия...
Увеличават лекарските заплати? 
Тленните останки на Фердинанд пристигат в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).