България вече не е най-евтината туристическа дестинация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:40 / 16.04.2016
4472
Дълги години черноморското крайбрежие на България бе най-достъпната плажна дестинация за украинците. Това лято това определение може да се приложи единствено заради евтиния транспорт до там. Що се касае до почивката, до която се стига със самолет, то в този сегмент България отстъпва на Турция, пише украинският вестник Сегодня.

"Турците вече предлагат много евтини предложения за отдих през юни - за 400 евро седмично със самолетния билет и на "ол инклузив", заяви президентът на Асоциацията на туристическия бизнес в Украйна Александър Новиковски. 

"Това е цената за двама души в хубав тризвезден хотел. На българското крайбрежие с тези пари може да се отседне в далеч по-скромен хотел с включена закуска. Напълно е разбираемо, че мнозина ще предпочетат безвизова Турция", добави той, отбелязвайки, че украинските граждани ще трябва да изхарчат допълнително 35 евро и за виза.

"През миналата година през юни аз платих за двуседмична почивка в България за себе си, мама, двугодишната си дъщеричка в четиризвезден хотел на "ол инклузив" само за 900 евро. А сега двуседмична почивка може да се открие за най-малко 800 евро - при това в тризвезден хотел и то за един възрастен с дете", заяви Ана Наконечная, директор на украинска туристическа агенция.

Междувременно българите се възползват от това, че турските врати са затворени за руски туристи.


Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).