България ще се опита да развали сделките със заменки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:56 / 28.11.2012
2405
България ще се опита да развали сделките със заменки, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Страната ни е разследвана от ЕК, заради договорите, сключвани по време на управлението на Тройната коалиция и е заплашена от огромни парични санкции. Работна група, начело с председателя на правната комисия в парламента Искра Фидосова ще изготви и законодателни промени.

Страната ни ще настоява собствениците на земи, придобити вследствие на заменки да върнат имотите на държавата или доплатят разликата между пазарната и реалната цена, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Става въпрос за общо 147 сделки, сключвани в периода 2005 - 2009 година, когато на власт бе кабинетът Станишев.

"Очаквам повечето от бенефициентите да върнат земите на държавата, защото иначе биха им излезли много скъпо.", коментира Найденов.

За целта се сформира работна група, председателствана от Искра Фидосова, чиято задача ще бъде да подготви законодателни промени, които да регламентират въпроса и за вбъдеще.

"Гарантирам, че до края на март 2013 година ще имаме промени, които да минат на второ четене в Народното събрание. При промените сме изправени пред два казуса - как да регламентираме правилата за бъдещи заменки на държавни имоти и от друга страна - как да процедираме за случаите със стара дата.", обеща Фидосова.

Договорите са разглеждани от ЕК и страната ни е заплашена с финансови санкции в много големи размери. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че каквито и санкции да бъдат наложени на страната ни от Брюксел, решението няма да бъде обжалвано.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).