България няма ресурс сама да се изправи лице в лице с тероризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:12 / 26.03.2016
3575
България няма ресурс сама да се изправи лице в лице с тероризма. Това каза Методи Андреев, депутат от ГЕРБ. По думите му България притежава ресурс, но само когато е заедно със своите съюзници. 

"Ние сме част от една общност, която е най-богатата и най-добре въоръжената. Първо, най-богатата като група от държави в Европейския съюз и най-мощно въоръжената като част от НАТО. 

Най-добре е България да се вгледа в ефективността на своите служби за сигурност, да повиши тяхната ефективност и да постави на преден план професионалните качества на хората, които се занимават със сигурността в страната. 

В тази посока трябва да се работи. Ние няма как сами да се справим с тероризма. Виждате, че и мощни държави не могат да се справят със заплахата, но като част от една колективна сигурност можем да бъдем достатъчно полезни", каза още Андреев. 

Той коментира, че е много трудно да мотивираш определени хора да променят начина си на живот до такава степен, че да станат убийци и терористи. 

"Ясно е, че за това е необходима някаква много сериозна кауза. Навремето, когато са извършвани превратите, Октомврийската революция, България след 9-ти септември, мотивът е бил да вземем от богатите онова, което те са ни взели. 

Ненавистта към богатия, умния, красивия, успелия е един много сериозен мотив. В случая тези хора, криейки се зад своята измислена философия и измислена историческа истина, всъщност основниятмотив, който ги движи, е този. Те искат да ударят цивилизования свят, развития свят, света на Европа в сърцето", обясни депутатът от ГЕРБ. 

Според Андреев това е един много опасен мотив, една много опасна идеология, която посяга към най-сериозните ценности на европейската цивилизация - правото на живот, на свобода и на реализация. 

"Много хора казват, че за Великите сили не е проблем да смажат ИДИЛ. И аз мисля, че за тях не е проблем да смажат ИДИЛ, но ако тя е ясно оформена бойна единица. 

Проблемът е, че през времето, през което са водили бойни действия в Близкия Изток, те са имплантирали в Европа част от своите бойци. Те са невидими, те удрят изневиделица. Никакви наблюдателни системи и СРС-та не могат да помогнат, защото те са камикадзета.

Те не ценят своя живот, не ценят живота и на другите. За тях е важна целта, която са им втълпили и внушили. Това не е една конвенционална война. Това е терористична война, която няма фронт", добави Методи Андреев.

Виж коментарите (3)

Още по темата (47):
09.04.2016 Спецчасти отцепиха централен квартал в Брюксел
09.04.2016 Тв водеща направи нещо в ефир, което може да й коства кариерата
05.04.2016 Помислиха двама български шофьори за терористи в Белгия
03.04.2016 Арестуваха близо 100 души в Брюксел
02.04.2016 Арестуваха трети заподозрян за атентатите в Брюксел
02.04.2016 Читател: Защо не пускат с раница в библиотеката?
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).