

България е най-големият потребител на хляб в Европа | ||||||
| ||||||
Освен това страната ни е на първо място по пазарен дял на промишлените пекарни. Това показва проучване на Международната асоциация на промишленото хлебопроизводство (АIBI) за 2013 година, актуализирано през януари 2015 година по повод Международното изложение на хлебни и сладкарски изделия и свързаните с тях производства, което се откри вчера в Мадрид и ще продължи до четвъртък. Според проучването, което включва 12 страни от ЕС плюс Турция, Русия и Украйна, средното потребление на хляб от европейците е 59 килограма на човек годишно, съобщава БТА. Единствено турците ядат повече хляб от българите - средно 104 килограма на човек за една година. Турция е и най-големият производител на хляб според това проучване 8,3 милиона тона през 2013 година, докато България е произвела 689 000 тона. Най-малко хляб се яде във Великобритания - 32 килограма на човек на година. |

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
