Борисов за президента: И аз мога кажа, че е ортак с Черепа!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:50 / 07.01.2021
4824
Такава е разликата между Българи и Европа. Ние сме държавата с нулева миграция, това е което договорихме с Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

"Да се вкарва президента на друга държава в един махленски спор, защото нашият отдавна не е политически, е недопустимо", коментира той вчерашните искри между него и президента Румен Радев.

"Затова слязох да говоря днес. Вчера на един прекрасен празник Богоявление, изведнъж се говори за ортаци. Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа? Мога. Години сигурно не съм го виждал, откъде-накъде? Видят ли зор и няма от какво да се хранят, те нямат идеи. Излизат за бюджета, излизат данните в Европа и България е с най-малък дълг, стабилен фискален резерв, прекрасно се справихме с ваксинирането, мерките отидоха до всеки един човек, да, някъде по-бавно, но сменихме закон", обясни Борисов.

"В същото време излизат Standard & Poor's, Moody`s - България с най-малък дефицит, лъжата веднага се вижда. Финансовите и икономическите мерки до всеки един човек отидоха, да при някои по-бавно, но затова сменихме закона да мине през данъчните. С уважение ДПС подкрепи Румен Радев, а не Цецка Цачева на президентските избори. Сега казаха, че няма да го подкрепят.

Но може да си променят мнението. Оставката ми я искат и с БСП блокират всеки път кворума. Какво общо имаме ние с ДПС? На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС, тя ще бъде безкомпромисна. Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Не могат да ми прикачат никой. Виждам голямото желание да ме уязвят, но това, че един президент на голяма държава ме нарича приятел е уважение, но същото правят от Сърбия, Гърция и всички на Балканите", заяви Борисов.

Искам да благодаря на докторите и на щаба за огромната работа, която свършиха и то в трудна обстановка, подчерта премиерът в заключение.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).