Борисов за инцидента в тунел "Железница“: Господ е спасил момчетата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:50 / 24.06.2020
3986
"Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Без опасност за живота са. Затова всеки пък като се разделям със строителите на обектите им казвам – спазвайте мерките за безопасност, внимавайте, пазете се!“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на мястото на инцидента с пострадалите строителни работници при изкопни работи в тунел "Железница“.

Преди това премиерът Борисов бе информиран от главните лекарите на областната и частната болница в Благоевград за състоянието на строителите. По предложение на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски двама от пострадалите работници по-късно бяха транспортирани във Военната болница, където веднага им бяха направени още изследвания и последваха всички налагащите се интервенции.

"Говорих с работниците. Има два-три метра, където в момента се работи, след това се укрепва и се продължава нататък. И точно там заради дъждовете скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика земна маса са паднали“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред медии. Той изтъкна, че другите работници веднага са се притекли на помощ и са ги спасили. Строителните дейности ще продължат в другите участъци на тунела, а експертна комисия, назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, ще извърши проверка по случая.

"Българите не знаят колко сложен, грандиозен, огромен строеж е това. Като лястовички по скатовете са 20-30-тонни машини. Всеки ден при най-малкото невнимание и риск може да се обърнат, да паднат. Затова, ако е било лесно, за Олимпиадата в Гърция да е било готово“, отбеляза Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпроси за казано от президента Румен Радев по-рано през деня, премиерът Борисов заяви: "Аз имам работа, която върша и не е правена, няма и много години след това да се прави. А тези, които нямат работа, от сутрин до вечер ходят някъде да си намерят място да ме коментират“.

Министър-председателят каза още: "Този път фактите са такива и толкова са заседнали в тресавището, че те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти“.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).