Борисов проговори за Тръмп, Цачева, Слави, изборите и референдума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
17:41 / 09.11.2016
16764
Нека да честитим на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. Дано политиката, която води, да не е всичко това, което изговори в кампанията си. Времето у нас и неприемането на Парижкото споразумение, което и той не признава, ще доведат до катаклизми в света. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Всичко беше срещу нас по време на президентската кампания в България", така Борисов направи направи паралел между изборите у нас и САЩ.

"Американците си избраха президент - ще видим след два-три месеца как ще е, нека да изчакаме. Ако Радев пък у нас спечели, не вярвам да се случи апокалипсис. Снощи до късно се карах на кметовете и дейците в ГЕРБ, които на места се опитват да плашат, че ако не е нашето правителство, ще стане лошо. Не е нужно да се плашат хората - за всяко управление има алтернатива", заяви Борисов.

"Старахме се много и истински. Грешката за този резултат на ГЕРБ на президентските избори е изцяло моя. Първо, че референдумът беше в един ден с президентските избори, но не исках да харча пари за два избора", уточни той.

"Гласувах на референдума, а отделно и от ГЕРБ решихме да подкрепим и трите точки в него. Едното от тях обаче ще доведе олихаргията пряко в управлението - това е субсидията до един лев", предупреди премиерът и заяви, че така отново ще започне "носенето на куфарчета".

"Без значение дали след неделя ще бъдем в управлението или в опозиция, ние ще работим по това 120 депутати - един лев субсидия. Но нека Слави Трифонов слезе от сцената и да си направи политика - да влезе в политиката и да носи отговорност", препоръча премиерът.

"Властта не е никакво удоволствие. Тя не носи нищо - само напрежение", призна Борисов.

"Три милиона и половина българи искат въпросите от референдума да се приемат. Затова и аз ще го подкрепя. Може грешката да е моя, но...", продължи премиерът, които заяви, че без значение дали ЦИК ще каже, че референдумът е валиден, политическите партии ще ги приемат като закон.

"За първи път не се подадох на популизма и търсех най-подходящия човек за президент, а не най-харизматичния или най-рейтинговия кандидат", така Борисов продължи темата защо кандидатът на ГЕРБ за президент остана втори. "Да, сгреших и ще си понеса отговорността", призна премиерът.

"Цачева е много по-подготвена от Радев. БСП се радват, но някакви внимателно", продължи той.


Виж коментарите (12)

Още по темата (265):
29.07.2017 Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).