Борисов: Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по национална сигурност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
23:39 / 23.07.2013
4585
Настоявам президентът Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Извънредната обстановка пред Народното събрание поражда тревога.

Видях с очите си как бият протестиращи, без те да са провокирали това, каза Бойко Борисов. Недопустимо е вече 40 дни хората да протестират под прозорците на правителството и парламента, и управляващите да не им обръщат внимание. С полицейски щитове и палки не се прави демокрация и политика.

Настоявам за оставката на правителството веднага. Това е единственото, което може да успокои хората. Незабавно Пламен Орешарски да подаде оставката си, защото само така може да се успокоят хората.

Много хора остават в района на Народното събрание към този час, предаде репортер на Агенция "Фокус". Пред парламента не се случва нещо извънредно, след като полицията се оттегли зад загражденията, жандармерията охранява в района на входовете около парламента, а вътре в сградата остават депутати и министри. В района на Народното събрание има много остатъци от протеста - скъсани и смачкани лозунги и плакати, пластмасови бутилки, предмети от протестиращите. Металните ограждения около парламента на няколко пъти бяха размествани и към момента остава отцепен голям район около парламента. Зад Народното събрание в посока храм "Свети Александър Невски" също са поставени метални ограждения. Остава спряно движението в целия район около парламента, по бул. "Цар Освободител", около храм "Св. Александър Невски", по част от ул. "Оборище". Протестиращите към момента не смятат да си тръгват.

Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Жандармерията си преправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента, Жандармеристите се движат се пред автобуса, в който са депутатите. Зад автобуса има кола на жандармерията.

Жандармерията разбутва хората, които замерят автобуса с камъни, шишета, яйца.

Автобусът по-рано беше паркиран до "Ал. Невски", а после отиде пред задния вход на Народното събрание. Близо до него има много полиция.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (3)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).