Борисов: Няма как да интегрираме терористите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:32 / 23.03.2016
4404
Премиерът Бойко Борисов сложи знак на равенство между бежанците, които трябва да се интегрират, и атентаторите от Брюксел. Във видеозапис, качен в профила му във "Фейсбук" след атентатите вчера, той заяви, че да се извършат нападенията в белгийската столица не е честно срещу европейците и обвини за това терористите, които не могат да бъдат интегрирани. 

Тъй като Европа се опитва да интегрира бежанците, от думите му излезе, че бежанците и терористите са едно и също нещо.

"Видно е, че няма как да интегрираме терористи. Видно е, че това, което се случи в арабския свят, е разгневило много хора, някои дори справедливо. По-специално за Сирия, за Либия, за Ирак, остана разруха там. Това ядосва хората, това ги прави зли", обясни процесите от своята камбанария Борисов.

Премиерът заяви, че атентатът показвал провал във външната политика на Европа, но едновременно с това обясни, че "ние политики не можем да преосмисляме". "Нашата политика винаги е била... и дори на канцлера Меркел всички й се сърдеха, че е толкова хуманна към тези хора, защото всички си дадохме и парите, дадохме си и териториите, за да може тези хора да живеят по-добре. И не е честно това, което се направи", заяви той.

Борисов посочи, че Брюксел е не просто белгийската столица, а на обединена Европа. 

"Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. 

Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура", пише в друго съобщение на Борисов, разпространено от правителствения пресцентър.

По-късно премиерът отиде на заседание на кризисния щаб в МВР във връзка с бомбените атентати в Брюксел, но остана там по-малко от час и не каза нито дума пред журналистите на излизане.



Източник: в. Сега

Виж коментарите (9)

Още по темата (47):
09.04.2016 Спецчасти отцепиха централен квартал в Брюксел
09.04.2016 Тв водеща направи нещо в ефир, което може да й коства кариерата
05.04.2016 Помислиха двама български шофьори за терористи в Белгия
03.04.2016 Арестуваха близо 100 души в Брюксел
02.04.2016 Арестуваха трети заподозрян за атентатите в Брюксел
02.04.2016 Читател: Защо не пускат с раница в библиотеката?
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).