Борисов: Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:33 / 06.05.2020
4174
"Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае". Това заяви премиерът Бойко Борисов. На връх празника на Българската армия той отиде във военния учебен център "Црънча".

Днес имаме антирекорд по броя на заразените с коронавирус на фона на едно успокоение – 30 хиляди души загинали от коронавируса в Европа, съобщи премиерът.

Не знам дали армията има статистика какво значи да се дадат 30 хиляди души жива сила – това ще се водят едни от нй-кръвопролитните сражения със загинали толкова хора. Иначе да, имам симпатия към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имахме миграционен натиск, или терористи и диверсанти, дори и в рамкит награда те могат да действат като специалните ни части в МВР. В пълна координация са с колегите от баретите и с НАТО-вските служби и армии. Мнението за тях е изключително добро.

Няма риск, могат на три полоси да водят учение, 6 милиона лева имат да си направят казармата, за да може следващия път като дойде, да видя новата сграда. Както обикновено по български те поискаха още да я разширим, та от 2.7 милиона, финансирането стана 6 милиона лева. Надявам се наесен да ни поканят да видим готовата казарма със столови и фитнеси, но и съвместните учения с останалите натовски части да можем като домакини да ги поканим на нещо добро.

Така че въпреки нищожните приходи в бюджета на държавата не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните. Така че да са ни живи и здрави всички храбри българи, защото храбри бяха и всички онези, които спазваха карантината и стояха вкъщи.

Празник е днес, радваме му се, но заразата по никакъв начин не е преминала – 69 са новозаразените днес, но те са на клъстери. Затова си позволихме да махнем КПП-тата, но виждате, всички, които пристигат от чужбина, пренасят вируса. Как ще тръгне така туризма у нас, попита Борисов.

Нищо не е преминало и нищо не се знае как ще се развие – днес няма да говорим за това, а утре Щабът ще говори. Днес е рекорд по починали в Европа – 30 хиляди души, напомни Борисов.

На въпрос дали България е избързала с разхлабването на мерките, премиерът съобщи, че всяко разпускане на мерките е след внимателен анализ, като гражданите трябва да спазват хигиенни мерки. Нищо допълнително не сме разхлабили допълнително, което да развали рамката на картината – ако има ред и дисциплина в спорта на открито и разходките на хората, ще продължим. Не сме разхлабили нищо, което да донесе пари в бюджета, допълни Борисов. "Разхлабваме само това, което да донесе повече сила, здрав дух и възможност хората на се усещат карантината така. България е с най-слабите мерки“, допълни Борисов.

Вчера Законът за санитарните мерки беше внесен, в петък ще е извънредното заседание на парламента, на което ще го приемем, напомни премиерът.

Вчера Законът за санитарните мерки беше внесен, в петък ще е извънредното заседание на парламента, на което ще го приемем, напомни премиерът.

Престъпно е заразени българи от чужбина да се върнат и да заразят цял квартал, допълни премиерът и уточни, че започва засилено тестване на домове за възрастни в цялата страна. Ако сме дисциплинирани и се спазват мерките, няма да има ръст на заболеваемите.

Честно ли е вие да взимате заплати, а ние да не взимаме, обърна се премиерът към журналистите в Црънча. Никога не сме работили повече от сега, не е честно, завърши Борисов, цитиран от "БГНЕС".

Виж коментарите (1)

Още по темата (7):
06.05.2020 Кметът на Асеновград също поздрави за празника
06.05.2020 Пловдив отново пример за етническа толерантност
06.05.2020 Радев: Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение!
06.05.2020 Честваме Деня на храбростта и празника на Българската армия
06.05.2020 Гергьовден е!
05.05.2020 Все пак ще има събития за Деня на храбростта и празника на Българската
армия
Още новини от Национални новини:
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Станишев: Много войводи, малко четници
Мъж остана без работа заради фалшиво положителни тестове за нарко...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Рожденичката днес - нейна песен е по-популярна у нас от Happy Bir...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).