Бойко Борисов за Слави Трифонов: Много е умен!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
09:21 / 08.10.2019
20451
Като приоритет ние винаги отпускаме повече пари за сектор здравеопазване. Как се разпределят вътре в сектора – министерство, здравна каса, главни лекари, също трябва да си направят своето разпределение. Това каза премиерът Бойко Борисов пред bTV по повод отпуснатите допълнителни 200 млн. лв. за здравеопазване.  

"Два пъти повече пари са се отпуснали за здравеопазване“, подчерта той.   "Във всички случаи така ще бъдат преразпределени, че да получават по-високи заплати“, увери Борисов.  

Водещият Антон Хекимян го провокира с въпрос: "Има ли такава държава, г-н Борисов?“. "Не знам за какво ме питаш? Защо мен ме питате?“, отговори той.  

Все пак Борисов коментира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава“: "То може и да има – "Има ли такова предаване?“. Човешката глупост е безкрайна. България е с 1300 годишна история. Всеки може да си кръсти партията както иска“. 

"Няма такава държава всяка вечер в най-гледаното време без пари години наред да си промотираш партията“, допълни премиерът.  

"Там години наред си седиш и си говориш само от твое име. На кой друг му е позволено това? Има ли друг да му е позволена безплатна реклама на партията? В най-гледаната телевизия, в най-гледаното време, СЕМ не го санкционира. И накрая излиза и казва – няма такава държава“, каза още той.  

Борисов попита колко модела са минали през предаването на Трифонов и дали се е държал неутрално политически. "Казвам, че сега нещата са честни. Досега не бяха честни – да седи на върха на своя пиедестал и да дава оценки“, заяви министър-председателят.  

Той каза, че се е чувал със Слави Трифонов веднъж. "Той е умен човек. Той е много умен и вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните“, смята Борисов.  "Аз му пожелавам успех и се радвам, че играта вече е честна“, заяви той.

Виж коментарите (36)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).