Бизнесмен изгоря във фургон, запалила се духалка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:08 / 23.12.2020
3081
69-годишен бизнесмен от Казанлък загина при пожар в резултат на повреден електроуред. Инцидентът е станал на територията на семеен имот в село Шейново. Сигналът за пожра бил подаден от кметицата Петя Лейкова около 9,00 часа на 22 декември.

На място са пристигнали два противопожарни екипа, които успели да локализират огнището – пригоден за живеене фургон, ползван от известно време от Николай Кратунов, бивш председател на кооперация "РИК“. При разчистване на останките е открито полуовъгленото тяло на мъжа, за който се предполага че е загинал в съня си.

Образувано е досъдебно разследване, извършват се повторни огледи, на този етап от РУ "Полиция“ в Казанлък не смятат, че има събрани данни за умисъл, предполага се че причината е в повредена отоплителна печка тип "духалка“.

Името на Кратунов нашумя преди години около наказателно дело за незаконен износ на въоръжение, произведено от завод "Бета“- Червен бряг за ембарговата по онова време африканска държава Судан. Износът е станал през 2001 година, тогава кооперацията на шейновеца е подправила документи и изнесла като булдозер самоходна артилерийска установка от типа "Гвоздика“, пише Монитор.

Делото се проточило и завършило години по-късно с присъди за Кратунов и шефове на завода, то се е гледало от плевeнския съд при закрити врати заради секретна информация в папките. През 2015 година присъдите са били намалени от апелативните съдилища. Според близки на загиналия напоследък Кратунов не бил добре здравословно и дори ползвал инвалидна количка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).