Бита от роми лекарка: Помислих, че може да стане и по-лошо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:04 / 18.06.2017
5610
"Получихме сигнал за порязан, който кърви. Слизам от линейката. Упътвам се към пациента, усещам ритници в гърба си. Въпреки всичко качихме пациента. Това каза в ефира на bTV фелдшерката Росица Годжовска от филиала на спешния център в Роман, която бе пребита от група роми след като екипа ѝ се отзова на повикване за инцидент. 

"Пред блока имаше много пияни роми. Те крещяха, че сме се забавили. А ние тръгнахме на секундата. Пациентът бе обслужен. Той беше в много пияно състояние. Държеше се много арогантно. Викаше, крещеше. Беше ужас", разказа още тя. 

"Имам следи от нападението. В лявото бедро имам подутини и синини. Помислих си, че може да стане и по-лошо", добави нападнатата лекарка. Нападателят се е оказал 12-годишно момиче. То е било разпитано вчера в педагогическата стая. 

"Досега такова нещо в Роман никога не се е случвало. Имало е само обиди и пререкания", каза още Годжовска. Унизената лекарка е категорична, че ще си търси правата и настоява за наказание. 

"Вече със страх ще ходя пред тези блокове в Роман. Те са населени само с роми", признава тя. Колегите на Годжовска заявиха, че тези проблеми стават все по-чести и трябва да се вземат сериозни мерки, защото лекарите, призвани да помагат, губят мотивация да работят.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).