Биков: Борисов може да е всякакъв, но винаги се явява на избори и ги печели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:46 / 18.06.2020
3798
"Бойко Борисов може да е харесван, може да не е, но той се явява на избори и ги печели. Васил Божков никога не се е явявал на избори, но много дълго време е бил фактор и източник на власт по абсолютно нелигитимен начин". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира пред Нова телевизия атаките срещу премиера Борисов и нестихващите димки срещу властта на забегналия в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Биков посочи Божков като един от възможните поръчители на сценария срещу властта. "Той вчера веднага след пресконференцията на Борисов написа да си върнем България. Големият сблъсък е с този човек, който е обвинен в 18 престъпления, оттам нататък тук на място кой е решил да му помага и по какъв начин, има различни хора, които искат да има нестабилност, едно размътване на водата, за да могат да си върнат България", коментира народният представител. 

За изтеклите снимки от спалнята на Борисов в "Бояна" Биков потвърди, че истинска е тази, на която премиера спи, а останалите са монтаж. По думите му кадрите са направени около евроизборите миналата година. Авторът на фотосите пък бил близък човек до министър-председателят, като не изключи възможност това да е някой от Изпълнителната комисия на ГЕРБ

"Едва ли има човек в България, който да си държи парите в нощното шкафче, пистолета там, смешно е направено. Според мен целта е по-важна. За мен е монтаж. Да обвиняваме един или друг не е е редно, но няма как да е някой, който не е влизал при него. Това, че някой докато спи го е снимал е голям проблем", смята Биков. На въпрос дали е възможно това да е бил бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов той отвърна:

"Той е имал достъп със сигурност и до "Бояна", и изобщо до местата, които Борисов стои".

Относно официалното напускане на ГЕРБ от страна на Цветанов и думите му, че вече не е гордост да си в партията Биков отвърна, че той ще се запише във формацията.

"ГЕРБ е с 1 млн. последовалите, не знам какво е гордост. Лично взех решение да стана член на ГЕРБ в район "Възраждане" не заради гордост, а момента  е такъв, че трябва да се помогне", призна депутатът. 

За изтеклия запис, за който се твърди, че се чува гласа на Борисов Биков бе категоричен, че е монтаж.  "Цялата партия стои зад премиера, ще удържим", заключи депутатът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).