Балтов: Смъртта на гръцкия студент е заради тежък хематом в мозъка след нещастен инцидент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:30 / 27.03.2021
17772
"През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той информира, че починалият 23-годишен гръцки студент е постъпил в "Пирогов" с травма, след това са се получили усложнения, смъртта му е причинена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка.

Професор Балтов каза за процеса на ваксинизация, че ако си ваксиниран, вероятността да се разболееш тежко е минамална. "Нямаме болни в "Пирогов", които да са били ваксинирани, но ваксината не гарантира на 100%, че никога няма да се разболеете отново", допълни той. Той бе категоричен, че има запазени втори дози за всички, които са се ваксинирали с първа доза, а до края на месеца ще бъдат ваксинирани всички членове на избирателни комисии, като мобилни секции ще има и в "Пирогов", чрез които ще може да се гласува.

За медика смъртността от COVID у нас не е по-различна от тази по целия свят. "Младите се заразяват повече сега, като проблем е, че те в началото си мислят, че ще им премине и така се получават по-тежки случаи", добави той. Професорът информира, че "Пирогов" има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти, като до пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около1000 души. "Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента", заключи проф. Асен Балтов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).