Балетист излезе с медицинска маска на сцената, уволниха го

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 24.03.2021
2785
С медицинска маска на сцената, за да се предпази докато работи. Така Станислав Стефанов - балетист в Националния музикален театър, се беше появил по време на спектакъл. Последваха писмени обяснения пред ръководството, а след като разказа за случая имаше и бурна реакция от страна на директора на театъра, предаде Нова телевизия.

Три месеца по-късно се оказва, че договорът на Станислав е прекратен с мотив "престой" по време на пандемия. Защо обаче това е възможно, след като сценичните артисти на държавна работа са с подсигурени заплати до октомври 2021?

"До генералната репетиция всички бяхме с маски. Докато не дойде моментът за спектакъл. Зад кулисите изведнъж забелязах, че много хора - всички, бяха без маски. Отговорността ми към себе си, към семейството, към обществото, ме подкани да изляза с маска на сцената", обясни Станислав.

Сцената е тази на Националния музикален театър. Датата - 15 ноември 2020. А спектакълът - "Цигулар на покрива". След случилото се от Станислав Стефанов са поискани писмени обяснения защо го е направил.

"Разбира се, че могат да бъдат с маски, когато това не нарушава общата визия на спектакъла. По време на един спектакъл, чието действие е свързано с началото на миналото столетие, въпросния господин е излязъл с бяла медицинска маска. За всеки един от спектаклите ние имаме грижата да направим такива маски, че те да не се различават по художествена визия от костюмите, които са в спектакъла", посочи тогава директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова.

Три месеца след този казус - в края на февруари тази година, директорът на театъра Марияна Арсенова прекратява договора на Станислав. Като причина се посочва спирането на работа на колектива за повече от 15 дни или така нареченият "престой".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).