Бабата, дала 125 000 лв. на измамници: Останах без стотинка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (83)
13:18 / 08.12.2016
37841
Баба Донка не спира да плаче. Жената, доверила се на непознат мъж, му дала всичките си спестявания, които събирала в продължение на години от наеми. Мъжът, който я излъгал, се представил за приятел на сина й. Обяснил, че спечелил от тотото, но му трябват малко пари, а в момента няма възможност да ходи до банката. 

Баба Донка му дала първите 5000 лева. После наглецът предложил на наивната жена да си купи апартамент, на изгодни цени - като за нея. Жената пак не се усъмнила и дала останалите пари. И така на няколко транша възрастната жена дала общо 125 000 лв. на телефонните измамници. Сега баба Донка кърши ръце и плаче.

"Останах без стотинка! Не спирам да "превъртам" и да мисля как стана всичко", разказва възрастната жена пред Нова телевизия. 

"В телефонните измамници няма зрънце човещина. Те страдат от нарцистична болест". Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров за "Здравей, България" по Нова тв след поредния случай на дръзка телефонна измама, при която възрастна жена даде 100 хиляди лева на мошеници.

Схващането на българите, че проблемите винаги трябва да се решават по втория начин, създава благоприятна почва за подобни престъпни схеми, твърди Тодоров. 

"При такива хора като измамниците това си е начин на живот. Те нямат възможност да се задълбочат в изживяванията си, за да разберат какво изпитва другият", смята Тодоров. 


Виж коментарите (83)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).