БЛС: Потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:13 / 23.02.2014
4147
От Българския лекарски съюз настояват потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички. Според лекарите един от проблемите в сектора на здравеопазването е, че никой не внася потребителска такса за освободените категории лица, за които държавата заплаща здравни осигуровки. Сред тях са децата, хронично болните, студентите, затворниците и военнослужещите.

Искането потребителската такса да е задължение на всеки е част от предложенията за законови промени. Идеята е освободени от потребителска такса да бъдат само и единствено хора, които наистина не разполагат със средства, за да я покрият.

Друго предложение на лекарите е ТЕЛК-овете да се финансират не от Здравната каса, а от Националния осигурителен институт или от социалното министерство. Според председателя на организацията д-р Цветан Райчинов Здравната каса би трябвало да финансира само лечебна дейност, а не експертна. Лекарите смятат, че са нужни промени в регламентирането на Националния рамков договор, такъв предлагат да се подписва не всяка година, а веднъж на три. От БЛС настояват още един път в годината да бъдат регламентирани единствено цените и обемите в здравеопазването.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Възрастна жена даде 4390 лв. за масажор: Това бяха всичките ми па...
Шофьорите да внимават – започва ремонтът на част от магистрала "Т...
Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
Обилни валежи, гръмотевици и градушки в почти цяла България днес
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).