БАБХ затвори уникално заведение

Автор: Пламена Николова
Коментари (20)
09:48 / 19.01.2022
2332
БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна, за което Varna24.bg съобщи преди време. Стопаните му обаче са твърдо решени да защитят правата си по законен начин. Ето какво споделиха те в социалните мрежи:  

"В края на ноември 2021 ни се наложи да затворим поради юридически причини. Време е да споделим с Вас по-подробно за случилото се:

В края на ноември бяхме посетени от инспектори от агенцията по безопасност на храните. За наш лош късмет те не бяха запознати с общата концепция за котешките кафенета по света и приеха идеята отрицателно, аргументирайки се с това, че законът го забранява, въпреки че още преди да отворим, направихме щателно проучване на закона и се постарахме Katt Cafe да срещне всички изисквания на българското законодателство. 

За съжаление единственото решение на проблема за тях беше да ни затворят, но ние решихме да не се предаваме без бой. След дълги разговори с институцията и адвокати се оказа, че единственото възможно решение е, да докажем в съда, че се грижим за здравето на гостите ни и проявяваме отговорност спрямо безопасността на храните за консумация в кафенето. Делото е назначено за края на февруари 2022. 

В момента влагаме всички усилия в подготовка за делото и в разработка на новата концепция на кафенето, за да не сме зависими повече от агенцията по храните и да можем да функционираме и като друг тип обект.   

Настроени сме позитивно и ще се постараем да направим всичко възможно да отворим вратите си за Вас през март месец! 

Опасяваме се, че до тогава все още има много време и без Ваша помощ можем да не успеем да се справим. Имаме големи задължения за помещението, а средствата, които използваме за набавяне на консумативи за котките, също са на свършване. 

Бихме искали от сърце да Ви помолим да подкрепите една уникална и иновативна за България идея - Katt Cafe! Да не дадете на мечтата да загине толкова лесно, размазана от бюрокрацията и твърдоглавостта на законодателството.   

Katt Café е не само кафене за развлечения. Основната идея на кафенето е да служи като информационен център, да помага за повишаването образоваността на българското население относно уличните животни .

Преди БАБХ да ни затвори бяхме пълни с идеи за благотворителни проекти, които дълбоко в сърцата си още се надяваме да осъществим. Katt Café едва отвори врати, а промяната и нагласата у хората започна да се усеща веднага. Пред нас има дълъг път за развитие и усъвършенстване, който се надяваме да извървим заедно с Вас – нашите верни гости и клиенти.

Целта на Katt Café е и винаги ще си остане една - искаме да подпомогнем максимално решаването на проблема с уличните животни в България! Защото миналото доказва, че това е проблем, който може да търси развитие единствено в неправителствените организации, подпомагани от лични средства и благотворителност. 

Благодарим за отделеното време и се надяваме, че ще останете с нас! Нямаме търпение да се видим отново в котешката ни зала! 

Даренията могат да се направят чрез PayPal с помощта на линка по-долу (не е задължително да имате акаунт, може да се плати с карта):

https://www.paypal.com/donate/

Също така имаме и банковата сметка: BG03RZBB91551013615292

LIVONEST OOD

Много Ви благодарим за подкрепата и отделеното време!", гласи съобщението.

Във видето може да си припомните какво сподели преди време за медията ни стопанката на котешкото кафене Анастасия.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури
ТИР катастрофира на магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).