Автобусите от Турция тръгнаха, блокада на границата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
12:45 / 21.03.2017
9576
Втори автобус, натоварен с български изселници, които идват да гласуват на парламентарните избори у нас, тръгна от Истанбул за България. Обява за безплатен транспорт от южната съседка пък набира желаещи да дойдат у нас, разказва Нова тв. В същото време се очаква блокада по границата от "Обединени патриоти" да посрещне желаещите да гласуват у нас на вота в неделя. 

От вчера започна по-масовото организирано извозване на български изселници, като автобус от 90 души отпътува от района на Гебзе, Турция. До този момент са предвидени над 600 души в рамките на една седмица да бъдат извозени до България с 15 автобуса. Пътуването е безплатно и се организира от политически формации, които ще участват на предсрочните парламентарни избори. 

"От Бурса също тръгна огромен автобус. На оградата на офиса, в който се извършва записването за пътуване, е закачена обява, която гласи, че се организира безплатен транспорт от Истанбул до България. На формуляра, закачен отвън, са записани часовете, в които автобусите ще отпътуват. До този момент пътуването се организираше с безплатни билети по редовните автобусни линии", обясни специалният пратеник на Нова в Турция Генка Шикерова. 

Очаква се днес от коалицията "Обединени патриоти" да спрат движението при входовете на трите гранични пункта "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново". Организаторите се заканват да блокират всички коли и автобуси, които влизат от южната ни съседка. А целта е да се спре така наречения изборен туризъм. По данни на организаторите 1000 автобуса с избиратели от Турция се очаква да влязат в страната ни, за да участват в предстоящия вот на 26-и март.

Виж коментарите (21)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).