Атанасов: Ако Борисов нямаше имунитет, още вчера щяха да го арестуват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:46 / 31.05.2023
2100
"Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали втория мандат за съставяне на правителство“. Това коментира в ефира на bTV съпредседателят на "Демократична България“ Атанас Атанасов.

"Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата щеше да ни набие и ни изгони. "Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е това работа, г-н Радев“, посочи Атанасов.

"Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за "Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта той.

"Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира“, каза Атанасов.

"Аз знам, че никой не е съгласуван с никое посолство. Не му работа на шефа на ДАНС да критикува политиците. Той в Народното събрание си отряза главата“, добави той.

Според него е нормално парламентарна сила да обсъжда по какъв начин ще упражнява властта.

Виж коментарите (1)

Още по темата (19):
17.10.2023 Прекратиха делото за "Барселонагейт"
14.08.2023 Възложиха "Барселонагейт" на нов прокурор
26.07.2023 Отстраниха прокурора по "Барселонагейт"
27.06.2023 Извършват проверка по делото "Барселонагейт"
14.06.2023 Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо
13.06.2023 Европарламентът изслушва Гешев за "Барселонагейт"
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).