Арести за тежки криминални престъпления след акцията на специализираните органи в два града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:40 / 19.12.2022
963
Поводът за операцията са извършените тежки криминални престъпления на територията на областта - грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време, заявиха на брифинг Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Целта на акцията е ефективното противодействие на престъпността. Резултатите на спецоперацията ще бъдат обявени на по-късен етап.

Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи, с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Извършва се проверка на автомобили за притежание и разпространение на наркотични вещества, проверяват се и заложни къщи.

Има задържани лица на много адреси, както и иззети вещи.

"Ключовото нещо, което е ангажимент на прокуратурата, особено в нашата област, това е борбата с битовата престъпност, недопускането на тежки криминални прояви на територията на областта и спокоен живот на гражданите в областния град и в отделните населени места. Така че в настоящия момент наред с тази операция, която се проведе миналата седмица по линия на наркотици, сега е следваща такава операция. Радвам се, че ръководството на МВР в лицето на комисар Илков и комисар Гребенаров са тук. Това показва решимостта на полицията и прокуратурата да се работи заедно, да се работи много активно и да бъдем безкомпромисни спрямо всички извършители на престъпления", допълни Владимир Сираков, окръжен прокурор на Враца.

Няколко ареста на криминално проявени лица са извършени през последния час във Видин и Враца.

В двата града тече спецоперация на полицията, жандармерията и прокуратурата. Обект на интерес са известни на органите на реда лица, за които има данни, че се занимават с незаконно лихварство, изнудване и побоища на длъжници, както и с разпространение на наркотици.

Полиция е влязла в офисите на известни имена от местния криминален контингент, проверяват се и няколко автокъщи, както и заведения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).