Антонио от Варна подкара кола след коктейл от наркотици, но белите му не свършват дотук

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:32 / 23.07.2019
3134
24-годишният Антонио А. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършени от него три деяния – управление на автомобил под въздействието на коктейл от наркотици, в едногодишния срок на наложеното му административно наказание за шофиране без свидетелство за правоуправление и с регистрационна табела на колата, направена от други два контролни знака, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На 11 юли миналата година Антонио управлявал автомобил, собственост на друг човек. Колата била с оригинална предна регистрационна табела, но задната била направена от съединяването на две части от други табели. Това личало и с просто око. Въпреки че знаел това, както и че не притежава свидетелство на управление на МПС, за което бил наказан по административен ред, преди да подкара автомобила, 24-годишният подсъдим употребил марихуана, амфетамин и метамфетамин.

Около 11,45 часа полицейски екип работил в района на село Долище по предотвратяването на битовата престъпност. Служителят на реда подал знак с палка, за да спре колата, управлявана от Антонио. Първоначално водачът подал десен мигач, намалил скоростта, след което рязко увеличил и се опитал да избяга от проверката. Предприето било преследване на нарушителя, при което 24-годишният неправоспособен водач навлязъл в отбивка без изход.

Справка на полицейските служители показала, че Антонио се издирва за установяване на адрес, както и че е неправоспособен и управлява в едногодишния срок на наложеното му наказание. Той не представил документи за колата, установено било също, че няма сключена и задължителна гражданска отговорност, както и че задната регистрационна табела е преправена. След теста за наркотици дрегерът отчел положителна проба за три вида наркотици.

Към момента на извършване на трите престъпления, Антонио се счита за неосъждан, тъй като е бил реабилитиран през 2012 г., а по друго наказателно дело е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от НК. Предстои делото срещу 24-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).