Анита в съда: Пуснете ме да си ходя, за да си лекувам хеликобактера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:28 / 29.03.2018
5249
За пореден път днес Анита Мейзер поиска от съда да бъде променена мярката и за неотклонение "задържане под стража" с "домашен арест", предаде репортер на Varna24.bg

В мотивите, изложени първо от нейните адвокати в съда, а след това и от самата нея, тя изтъкна, че страда от заболяване на стомаха, което не може да се лекува при затворническите условия в Сливен.

"Аз се боря за моята невинност, не да бягам ида се крия. Говорих с консула, обадете му се да ви каже, че сама поисках да не ми бъде издаван нов задграничен паспорт, т.е. няма да мога да изляза зад граница.

Искам да не съм заложничка в тоя затвор, искам да изляза да си лекувам тоя хеликобактер. В затвора има туберколозно болни. Не искам да съм толкова жестоко наказана да чакам решението на делото в затвора", каза пред съда Анита. 

Съдийката по делото не можа да се стърпи и направи забележка на бившата миска да спре да води директен диалог с прокурора по време на заседанието.

"Как успявам всеки път да ви ядосам така?", запита на свой ред Анита.

"Мълчете и слушайте повече своите защитници, те да говорят, вие просто не говорете", реплекира я съдийката.

След кратко заседание съдебният състав взе решение да бъде назначена медицинска експертиза, която да установи какво е реалното здравословно състояние на Мейзер и дали тя може да бъде лекувана в затворнически условия. На следващото заседание, насрочено за 28 май, съдът ще се произнесе на база експертизата, дали ще бъде променена мярката за неотклонение на Анита.

За тогава се очаква да бъде готова и новата експертиза, която вещите лица от Плевене трябва да изготвят, след като се запознаят с всички материали по досъдебното производство.

Припомняме, че днес стана ясен абсурдният факт, че експертите от Плевен не са виждали трупа на Николай Димов нито в моргата, нито на снимки. Въпреки това те бяха готови с доклада си пред съда. Суматохата настана, когато съдийката попита дали на снимките, направени след 14 август 2016 г., стяжките на врата на културиста са в една и съща посока. 

Тримата вещи лица се засуетиха и заявиха, че те не са виждали тези снимки.

Адвоката на майката на Димов, Иван Томов, избухна, че това е пълен абсурд и заяви, че трябва да бъдат сменени тези вещи лица от Плевен с наши специалисти от МБЛА "Св. Анна".

Припомняме, че до услугите не вещи лица от Плевен се стигна, след като медици от МБАЛ "Св. Марина" се оттеглиха от делото с мотива, че тяхното становище може да бъде разколебана тезата на обвинението, т.е. от убийство по непредпазливост да бъде доказана умисъл. 

Виж коментарите (4)

Още по темата (124):
08.09.2022 Дъщерята на Анита Мейзер – Джули: Майка ми си пекла суджук и филийки на ютия в затвора
14.08.2020 4 години след бруталното убийство на Николай близките му са неутешими
14.05.2020 Скандалната Анита Мейзер: Ники ме чака, но не бързам да ходя при него
03.01.2020 Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
29.11.2019 Анита Мейзер го удари на живот след затвора
19.11.2019 Анита Мейзер не се крие след затвора, върна се в Лас Вегас
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).