Анита с разтърсващ моноспектакъл пред съда във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:17 / 07.04.2017
5407
Разтърсващ моноспектакъл представи пред състав на Апелативния съд във Варна Анита Мейзер, предаде репортер на Varna24.bg. Тя пристигна от сливенския затвор във видимо добро здраве и настроение за заседанието, на което адвокатите й обжалваха присъдата от 3 години затвор за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. На първа инстанция миската се призна за виновна и процесът протече по съкратената процедура. 

Докато течаха пледоариите на адвокатите на майката на убития Николай Димов и адвокатите на Анита, миската запази пълно самообладание и присъствие на духа, които се изпариха в мига, в който съдията й даде думата. Със самото си изправяне пред съда Анита избухна в сълзи и занарежда объркано:

"Искам да разберете, че в случая става въпрос за лично отмъщение от страна на сестрата на Николай Милена Димова, която се опитва да ме смачка. Аз обичах Николай. Изхарчих близо половин милион долара за екскурзии с него, имах всичко, имах мъж-мечта...Той искаше да тренира, да стане известен в Америка. Осигурих му най-добрите треньори, платих 3500 долара. Съжалявам за всичко, което се случи. Съжалявам, че не използвах разума си да спра неговото глупаво желание.

Ако бях в Америка, сега нямаше да съм в затвора. Това в България, което той правеше, е нестандартно и шантаво. Съжалявам, че се разделих с мъжа на моя живот. Не мога да стоя в затвора, защото не съм го убила! Сестра му всяка сутрин пуска лоша информация в медиите против мен. Забрави, че когато идваше в Америка, идваше без 1 долар, с празни куфари. После си тръгваше с пълни. Аз какво да направя, че Николай не го слушаше главата? В момента, като слушам адвокатите на близките му, имам чувството, че са написали сценарий за филм на ужасите.

Винаги съм се старала да бъда най-добрата майка. Исках да имам този мъж за цял живот, за какво ми е мъртъв? Разбирам желанието на близките му да ме унищожат. Ако искат смъртта ми, ще им я дам. Пари ли искат, или смърт? Милена като съдебен заседател ми е казвала как е подменяла листите на прокурора... Аз дори не мога да си обясня и в момента това, което се случи. Не съм искала да се случи такова нещо с момчето, което обичах толкова силно. Ние имахме невероятна любов, невероятен секс...", хлипаше Анита.

"Моля ви, не изпадайте в интимни подробности, придържайте се към темата на заседанието", не издържа съдията и завърна Анита от монолога й. Той призова и присъстващите в залата да запазят уважение към емоциите й, тъй като е човешко човек да плаче и споделя. След това Анита изпадна в боготворене на съдиите и го удари на молба:

"Винаги съм вярвала, че човек, ако не убива, ако не лъже и краде, няма да се срещне с вас. За мен вие сте земни богове. Виновна съм за действията, които направих от страх. Не съм излязла да крия свинските опашки, с които Николай се удуши. Излязох да ги занеса на майка му и на сестра му, но после ми хрумна, че няма да ме разберат и може да вържат и мен с тях.

Аз останах завинаги без мъжа, който обичам, мъжа на моите мечти. Искахме да живеем край океана...Бяхме щура двойка, лудувахме заедно...Само Господ, той и аз знаем какво се случи. За мен тези 3 години са равни на 30. Признах се за виновна, за да се свърши всичко по-бързо по съкратеното производство, но съжалявам. 

Вие, г-да съдии, сте боговете на земята, решете какво да правите с мен! Не всеки може да стане съдия!", хлипаше Анита, но беше прекъсната отново от съдебния състав и помолена да седне на мястото си и да се успокои.

Преди да бъде дадена думата на Мейзер за разтърсващата й изповед, адвокатите на майката на Николай поискаха връщане на делото за ново разглеждане и по-висока присъда. Те бяха категорични, че за 4 месеца е невъзможно да се стигне до качествен съдебен процес и не са взети предвид важни факти и улики.

От своя страна адвокатите на Анита поискаха за нея по-лека присъда като домашен арест, тъй като тя била публична личност, обичана от хората и нямало да се укрие. Преди това защитниците на миската искаха закрито съдебно заседание, тъй като Анита била сатанизирана в публичното пространство. Молбата им не бе уважена. 


Виж коментарите (5)

Още по темата (124):
08.09.2022 Дъщерята на Анита Мейзер – Джули: Майка ми си пекла суджук и филийки на ютия в затвора
14.08.2020 4 години след бруталното убийство на Николай близките му са неутешими
14.05.2020 Скандалната Анита Мейзер: Ники ме чака, но не бързам да ходя при него
03.01.2020 Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
29.11.2019 Анита Мейзер го удари на живот след затвора
19.11.2019 Анита Мейзер не се крие след затвора, върна се в Лас Вегас
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).