Английският педофил Даниел Хъл се изправя пред съда в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 11.01.2021
2580
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския пастор Даниел Хъл.  Той е обвинен за това, че е събирал и получил дарения от чужбина на обща левова стойност 958 819 лева и не е платил дължимите за тях данъци. Той е привлечен под наказателна отговорност за престъпление по чл.255, ал.3, вр. ал.1, т.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Хъл ще отговаря за това, че в периода 27.07.2017 г.- 30.09.2019 г. в Сливен е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 31 641 лева, като не е подал данъчни декларации в нито един от случаите на получени дарения от чужбина.  

Той е подсъдим и по друго дело за извършени от него блудствени действия спрямо 8 момчета, пет от които ненавършили 14-годишна възраст към момента на деянията през 2018-2019 г.  

Установено е, че Хъл е упражнявал дейност като пастор в религиозна институция "Християнски център Единство“ със седалище в Сливен. Тя е била регистрирана през 2018 година с решение на Софийски градски съд. Обвиняемият разполагал с канали в интернет платформа за видеосподеляне, в които публикувал видеоклипове, заснети по време на извършваните от него проповеди, още преди официалното регистриране на религиозната институция. Чрез тези клипове разпространявал кадри от живота на жителите на кв. "Надежда“ в град Сливен. Той нагледно показвал, че хората живеят в нищета с цел да привлече дарители. Под видеоклиповете, които разпространявал в интернет, обвиняемият винаги изписвал банкови сметки, чрез които събирал дарения, а след това в други видеоматериали документирал как разходва събраните средства. Титуляр по банковите сметки бил обвиняемият Хъл. Той е получил стотици дарения от различни лица, като в нито един от случаите не е подал съответните данъчни декларации, изискуеми от българското законодателство.

Окръжен съд – Сливен е насрочил разпоредителното заседание по делото за утре.

По другото дело - за блудства, Хъл вече е предаден на Районен съд – Сливен, който е компетентен да се произнесе по повдигнатите му обвинения. Те са извършени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в кв. "Надежда“ в Сливен, където са записвани и видеоматериалите с провежданите от Хъл проповеди.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража“, наложена на 13.09.2019 г. от Районен съд – Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).