Ангелкова сигнализира прокуратурата за нарушения по плажовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:19 / 05.08.2017
2961
Сигнализирали сме прокуратурата за нарушения по плажовете "Панорама", "Кабакум-централен" и "Обзор-мотела". Това каза пред журналисти министър на туризма Николина Ангелкова преди дискусията "За по-чист морски туризъм".

Във връзка с това има ли нови нарушение по плажовете и какви са констатациите на министерството, Ангелкова заяви: "Става дума за стари нарушения, по които установяваме, че не се прави нищо по отстраняването им."
"Знаете за плажовете "Панорама" и "Кабакум-централен".

Това лято там се натъкваме на много "иновативни" нарушения. И двата плажа бяха обявени за неохраняеми, има проведени търгове за отдаване под наем, има вече избрани изпълнители. За плажа "Панорама" е избран стария изпълнител, но отказва да сключи договор, а същевременно използва плажа. Сигнализирали сме и прокуратурата, община Варна и РЗИ, за да могат да се премахнат обектите, както и "Морска администрация", защото има нерегламентирано ползване на водни коридори", обясни Ангелкова.

По думите й същият случай, само че с малко по-различен нюанс е на "Кабакум-централен". "Старият наемател не отстъпва владението, независимо от сигналите, които се изпращали до общината и РЗИ, там също сме сигнализирали прокуратурата, защото има извършени незаконосъобразни действия. Съответно трябва да се предприемат мерки. Следим стриктно тези случаи" добави тя.

"На плажа в с. Лозенец предстои да прекратим договора по взаимно съгласие с наемателя. Там се установи разминаване на кадастралните карти, предстои ново заснемане. 

Забранихме изграждане на заведения, предстои да прекратим договора от 1 октомври, защото е заложено, че до 30 септември нямаме право", подчерта министърът на туризма.
"На плаж "Обзор-мотела" също имаме ситуация, в която предишни наематели не дават възможност на новоизбраните такива да стъпят пълно в правата си. Сигнализирали сме прокуратурата‘, допълни Ангелкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).