Андрей Андров: "Дъга" ще бъде платформа за комикс-артистите на България

Автор: Теодора Патронова
Коментари (0)
17:21 / 01.01.2023
1766
Отворени сме за нови автори в проекта, искаме да дадем повече гласност на комикс-артистите в България. Това каза Андрей Андров, един от тримата председатели на Гражданското сдружение "Комикс Манифактура“, което стои зад "Дъга“, в интервю за Агенция “Фокус" за новото издание на списанието.

“Тази нова "Дъга" ще бъде една платформа за комикс-артистите на България независимо дали са ветерани или новоизгряващи таланти. Идеята е това име от нашата история да го избършем от прахта и да го вкараме отново в дейност. Също така самото име да бъде използвано като прожектор, който да можем да насочваме към авторите, които наистина заслужават да бъдат показвани. Комикс-климатът в България в момента само се затопля, има инерция сред артистите. Така че това, което ние правим, е да им дадем малко повече гласност", обясни той. 

"Не само, че могат да участват  и нови автори - това е една отворена покана към всички комикс-художници в България, включително и тези, които са участвали в предишните генерации. Новата "Дъга" се помещава от гражданско сдружение и не просто сме отворени за нови автори, но и за всеки човек, който обича комиксите и би искал по някакъв начин да участва в този нов проект. Това е едно отворено общество", добави Андров.

По думите му през 2023 г. си представя да се работи по Том 2 и Том 3.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).