Алчни ли са заведенията по морето? Ако сте само двама - забравете за резервация!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:18 / 17.08.2021
25681
Българският ресторантьорски и туристически бизнес прави всичко възможно да се възстанови след локдауните през 2020, но, изглежда, че вместо да привлича възможно повече хора, гони редица клиенти. По Черноморието има нова мода – компания от двама души са нежелани клиенти.

В много крайбрежни ресторанти в Каварна, в ресторанта за охлюви вБългарево, в Бяла, Обзор и други градове заведенията не приемат резервации за двама, а дори да има свободни маси за повече души, не ги настаняват, "за да не горят останалите места“.

Потребител във  споделяФейсбук, че е опитал да направи резервация за двама, но приемали само компании от над 5 души. На място установили, че много маси са останали незаети. Подобни оплаквания има и за заведение в центъра на Пловдив.

Потребител свидетелстват и за практиката на места да се взимат по 10-20 лева за празен стол на масата.

И в предишни години по Българското Черноморие имаше сигнали за "такса празен стол", като най-известният случай е от заведението "Милоз Фиш енд Грил" в Созопол. През 2017 г. бившият премиер Бойко Борисов разпореди проверка в ресторанта след избухналото недоволство от страна на клиенти за начисляване на допълнителни 20 лева за незаето място. 

"Изключително недопустимо е заведение да събира такса "празен стол“, независимо от ситуацията", коментира тогавашният министър на туризма Николина Ангелкова.

За да заобиколят системата, клиенти прибягват до похвата да резервират маси с повече от две места, след което заявяват, че останалите от компанията няма как да дойдат.

"Максимата, че клиентът винаги е с предимство, май вече е позабравена. Алчността, безхаберието и егоцентризмът по родното ни Черноморие са взели превес“, пише потребител във Фейсбук, цитиран от "Булевард България". Други предлагат решение за ресторантьорите – да настаняват по двама клиенти на по-големи маси и да преместват излишните столове, за да запазят същия капацитет".

Виж коментарите (3)

Още по темата (675):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои на наказателния паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).